26 Aprilie 2024, 19:26:13
Navigare
Latest Jokes
Total Jokes -=[694]=-
Mohamed la Berlin
Plimbări la aer
Corida cu bucluc
Supărarea, bate-o Doamne!
Ghid de spovedanie
Diferenta la STOP
Topul celor mai bune bancuri despre Caracal
Expresii romanesti pe întelesul străinilor
JURNALUL UNUI ROMÂN NORMAL
Parcare ieftină
Discuţi pe forum
Cele mai noi discuţii
Horoscopul vesel - hor...
Horoscopul saptamanii:...
Horoscopul vesel - hor...
Filme online gratis
Alabama DMV driving test
Cele mai active discuţii
Încă nu există discuţii în forum.
Cele mai noi articole
LEGILE LUI MURPHY - ...
Cum sa selectezi tot...
Like or dislike this...
Știrea lungă, sărăci...
Despre Banane
Poză aleatoare
webshop anyhoo
 
Share on Tumblr
Vezi discuţia
Portal anyhoo » Sanatate, Familie » Sanatate
 Printează discuţia
Diferente intre barbati si femei
anyhoo

Indiferent cine și ce ar spune, din momentul creației lor și până în prezent, bărbații și femeile au fost diferiți. Aspectul acesta, spun specialiștii, începe din interior, de la celule, sânge, creier și se poate observa, cum este absolut normal, în toate domeniile vieții. Dacă astăzi, există o anumită confuzie când vorbim de caracteristicile bărbaților, putem fi convinși că la început nu a fost așa. În ziua creației și după aceea, se știa foarte bine ce este bărbatul și care sunt caracteristicile lui.

În paginile care urmează vom încerca să enumerăm câteva din diferențele naturale între bărbați și femei. În felul acesta vom afla adevăruri despre noi înșine, despre părinții noștri, frății noștri, prietenii noștri și soții noștri. Acestea ne vor ajuta să ne înțelegem, să ne ajutăm, să ne iertăm și să colaborăm frumos pentru împlinirea planului divin în viața fiecăruia.

În general vorbind, în comparație cu femeile din aceeași categorie, cam 80% din bărbați sunt:


1.  Mai dezvoltați fizic
Indiferent de societatea luată în discuție, în general vorbind, bărbații sunt mai păroși, mai robuști și mai puternici. Datorită faptului că bărbații au scheletul mai dezvoltat și datorită faptului că ei convertesc energia în mușchi, bărbații sunt mai rezistenți la lucru sub stres și la ore de lucru prelungite.

Când, în fabricile din Anglia, datorită condițiilor impuse de război, s-a introdus munca de 12 ore, numărul accidentelor la femei a crescut cu 150%, pe când la bărbați procentajul nu s-a modificat. Probabil, lucrul acesta se datorează și faptului că bărbatul are cu 20% mai multe celule roșii, ceea ce ajuta la o mai bună aprovizionare a organismului cu oxigen. Sigur că lucrul acesta nu este prin alegere, ci prin creație. Știind că bărbatul va trebui să își susțină familia cu sudoarea muncii sale, că va trebui să poarte “războaiele Domnului”, Dumnezeu l-a înzestrat cu capacitatea această. Adevăratul bărbat știe această și își va folosi puterea pentru domeniile necesare întreținerii și protejării familiei.


2.  Mai puțin complecși
Chiar la o privire de suprafață, se poate observă că bărbatul nu are sâni. Această este o diferența fizica, dar nu se rezumă doar la aspectul acesta. În domeniul în discuție, nu vorbim doar de o diferența de formă, ci de tot ceea ce implică această. Apoi, este știut că bărbatul nu are ciclu lunar. Această, spun specialiștii, aduce o mare diferența între bărbați și femei. Din nou, nu este vorba doar de funcționalitatea fizica și de capacitatea femeii de a rămâne însărcinată. Specialiștii și consilierii ne spun că sunt femei care, la ciclu, parcă devin alte persoane. Multe dintre ele sunt mai obosite, mai sensibile, mai retrase, mai slăbite, mai irascibile, mai negativiste, etc. Este interesant că astăzi se fac reclame în care singurul lucru transmis (în afară de mesajul cumpăra produsul nostru), este următorul: la ciclu, femeia poate să facă orice, numai să aibă grijă să nu se observe sângerarea. Prin urmare, produsul oferit oferă protecție tocmai în direcția respectivă. Adevărul este că aceste reclame transmit o mare minciună. Ciclul lunar nu are de-a face doar cu eliminarea unei cantități de sânge. El are de-a face cu întreg metabolismul femeii. Studiile arăta că multe femei care au făcut lucruri negative, le-au făcut tocmai în perioadă tensionată dinaintea ciclului. Adevăratul bărbat știe lucrurile acestea și va avea grijă că în perioada respectivă să fie mai atent, mai înțelegător și mai gingaș cu soția lui. El o va încuraja și o va face să se simtă iubită și valoroasă.


 3. Mai puțin rezistenți la infecții
Specialiștii spun că femeile produc anticorpi mai repede și mai mulți decât bărbații. Probabil și această este una din explicațiile faptului că numărul femeilor care lucrează în spitale și în alte medii asemănătoare este mai mare că numărul bărbaților. Pe de altă parte, deși bărbații se vindecă mai repede și sângele lor se coagulează mai rapid, când este vorba de boala sunt mai fricoși. Ei se văicăresc mai mult, sunt mult mai fricoși de injecții, le este mai mare frică de operații și sunt mai fricoși la dentist. Având în vedere durerile nașterii, este ușor de înțeles de ce le-a făcut Domnul pe femei mai rezistente la durerile fizice.


 4. Mai curajoși
Că să nu lăsăm impresia că bărbații sunt fricoși în general, vom aminti faptul că lor le-a fost cerut dintotdeauna să poarte războaiele. Când Dumnezeu a decis că bărbatul să fie ocrotitorul familiei și al națiunii, l-a înzestrat și cu curajul necesar. Așa se face că cei mai mulți bărbați nu au probleme să se aventureze în anumite lucruri necunoscute, că circulă noaptea fără probleme, că sunt gata să testeze anumite lucrări, etc. Din acest motiv, ei sunt mai căutați pentru anumite servicii și se aventurează în competiții uneori interesante. Adevăratul bărbat, în dependentă de Dumnezeu, trebuie să inspire familiei siguranță și ocrotire.


 5. Mai dezordonați
Cu toate că sunt și bărbați care știu să își țină lucrurile ordonat, cei mai mulți au tendința să lase în jurul lor totul împrăștiat. Probabil că lucrul acesta se datorează și faptului că ei sunt orientați spre împlinirea unui anume scop. Astfel, când bar-bățul trebuie să repare o ușa, el se gândește mai puțin la covoare, la curățenia de după, la zgomotul produs, etc. Țintă lui este să repare ușa și să termine lucrul cât mai repede. Să nu înțelegem de aici că bărbații nu se pot corectă. Este important că fiecare, părinte, copil, soție, să rețină că ordinea și curățenia nu vin în mod natural, ci trebuie lucrat în domeniul acesta. În sensul a-cesta, părinții trebuie să își ajute băieții să devină oameni ordonați în toate domeniile vieții. Adevăratul bărbat va încerca să fie ordonat și va inspiră copiilor un model și în privința această.


 6. Mai logici
În ciuda faptului că unii bărbați fac lucruri “fără logică”, în general bărbatul se orientează spre lucruri care au o anumită logică. Particularitatea această se vede în citirea materialelor, în genul de filme vizionate, în alegerea slujbei, în discuție și în proiectele în care se implică. Probabil că aspectul acesta îi ajuta pe bărbați să fie mai practici și conducători mai buni. De obicei, ei vor să știe de unde pleacă, unde trebuie să ajungă, pe ce drum trebuie să meargă și în cât timp. Când are datele necesare, el își face un program și urmărește să atingă țelul propus indiferent că este vorba de cucerirea unei persoane sau a unui munte. Diferența această se vede atunci când este vorba de piață, de cumpărături, de comunicare, de petrecerea timpului, etc. Specialiștii spun că lucrul acesta se datorează faptului că bărbatul folosește cu preponderentă partea stânga a creierului, pe când femeile îmbina și folosesc mult mai ușor ambele părți, deci și cea preponderent sentimentală. Această nu înseamnă că bărbații trebuie să folosească particularitatea menționată drept scuză în lipsa exprimării sentimentelor. Adevăratul bărbat va găsi că este logic să își exprime sentimentele și să facă acest lucru în felul în care este cel mai bine înțeles de soția lui.


7. Mai tăcuți
Nu știm din ce cauza, dar în dragoste, Dumnezeu a decis că bărbatului să îi ajungă aproximativ 12.500 de cuvinte pe zi. În schimb, femeia, pentru a se exprimă, are nevoie zilnic de aproape 25.000 de cuvinte. Prin urmare, faptul că un bărbat nu vorbește așa de mult că o femeie nu este nici un semn de boala și nici un semn al dezinteresului. El exprimă simplu ceea ce are de spus și dacă nu se schimbă subiectul, discuția este încheiata. Gândiți-vă la faptul că femeile pot discuta o jumătate de oră despre felul în care s-au tuns, cum le-a schimbat coafură imaginea, cât de simpatică a fost coafeză, cine a mai fost acolo în momentele respective, etc. O discuție pe tema unui tuns între bărbați este total diferită. Ea decurge în genul: - Te-ai tuns? - Da.

Se spune că, în general vorbind, într-o convorbire se în-cearcă și conectarea, dar se vrea și păstrarea independentei. Femeile, care înclina mai mult spre conectare, vorbesc mai mult. Bărbații, care preferă independență, se rezumă la cuvinte puține. Diferența această se vede încă din copilărie. Fetele vorbesc mai repede, mai clar, au abilități lingvistice mai mari și sunt destul de rare cazurile de fete cu defecte în vorbire. Băieții în schimb sunt mai tăcuți și mai rezervați în vorbire. Faptul acesta nu trebuie însa să fie o scuză pentru bărbați. Ei trebuie să comunice cu soția și cu copiii. Dacă le este greu să vorbească mult, atunci să aleagă cele mai frumoase cuvinte pentru cei din casa lor.


8. Mai plini de inițiativă
Dumnezeu a decis că purtarea de grijă pentru nevoile familie să fie în sarcina bărbatului. În acest sens, l-a înzestrat cu spirit de inițiativă. Când bărbatul nu este criticat și nici banalizat, va putea deveni foarte activ și productiv. În unele situații, în grabă să și în dorința de a face surprize, el se va consultă mai puțin. Această nu înseamnă că vrea să demonstreze ceva și nici faptul că nu tine seamă de cei din jurul sau. Aspectul inițiativei este văzut și în domeniul relațiilor intime. Este adevărat că sunt și femei care au inițiativă în domeniul intimității, dar, în general vorbind, bărbații sunt cei care iau inițiativă. Mulți dintre bărbații tineri sunt gata de o relație cu soția aproape oriunde și aproape oricând. Această și datorită faptului că ei se aprind mai repede și sunt stimulați mult prin privire. Un alt aspect care îi ajuta aici este faptul că ei pot să despartă lucrurile și se pot detașă foarte repede de subiectul sau de starea anterioară.


 9. Mai posesivi
Cei mai mulți cunoașteți faptul că în lumea masculilor există o competiție acerbă pentru teritorii. Fiecare mascul vrea să domine și nici un străin nu are voie să îi calce teritoriul. Lucrul acesta nu este adevărat doar în domeniul animalelor. Fiecare bărbat este înclinat spre izolare și spre egoism. Dacă femeile sunt mai repede dispuse să împărtășească, bărbații preferă să vorbească despre lucrurile lor, dar să le folosească doar ei. Lucrul acesta se vede chiar și în folosirea telecomenzii de la TV. De obicei această stă la bărbat, care va căuta programul ce îl mulțumește, nu programul în care sunt interesați ceilalți.


 10. Mai direcți
Fiind mai practici, bărbații sunt și mai direcți. Ei nu ocolesc foarte mult lucrurile. Vorbind mai puțin, ei spun ce au de spus direct. Această îi poate duce în situația de a părea mai duri. Știind că femeile sunt mai sensibile, bărbații ar trebui să fie mai atenți. De asemenea și femeile ar trebui să se ferească să eticheteze franchețea drept duritate. Având în vedere că bărbații pun mai puțin accentul pe păr-tea sentimentală, ei pot fi deschiși și la glume. Spre deosebire de femei, bărbaților le place să glumească. Ei pot glumi pe seamă serviciului, a mâncării, a relațiilor, a evenimentelor politice, inclusiv pe seamă lor. În acest domeniu, ei sunt avantajați de faptul că nu iau glumele așa de personal precum femeile. Lucrul acesta ar trebui să o facă pe femeie mai puțin critică, iar pe bărbat, mai atent la glumele făcute.


 11. Mai compartimentați
Spuneam deja că un bărbat poate mult mai ușor să separe lucrurile decât o femeie. El are capacitatea să citească mai ușor hărțile și să se orienteze mai rapid. Particularitatea această îl ajuta să se gândească la mai multe probleme și să sară relativ ușor de la una la altă. Această este una din explicațiile faptului că, într-o discuție familială, soțul și soția pot vorbi despre casa, despre copii, despre viitorul sumbru al cuiva, iar în momentele următoare, bărbatul se gândește la relația lor intimă. Femeile, în schimb, văd lucrurile în ansamblu și nu se pot departajă prea ușor de o anumită situație. Pentru ele relația intimă este legată de tot ceea ce este în jurul lor. Pentru ele este importantă comunicarea, atmosfera, relația generală cu tine, reu-sitele sau nereușitele etc.

Adevăratul bărbat va avea grijă că să țină cont de aceste aspecte și se va comportă frumos întotdeauna, nu doar atunci când are un anume interes.


 12. Mai puțin expresivi în exprimarea sentimentelor
Folosind cu precădere și cu mai multă ușurință partea stânga, când este vorba de sentimente, bărbații sunt mai puțin expresivi. Această însa nu trebuie folosită că o scuză în relația cu soția sau cu copiii. Adevăratul bărbat va înviata să se exprime și în domeniul acesta. Pe de altă parte și femeile ar trebuie să ia cu seriozitate puținele cuvinte de apreciere exprimate de bărbați. Aspectul acesta îi face pe bărbați să fie mai înceți în dezvoltarea relațiilor. Dacă femeile leagă relații relativ ușor, bărbații au nevoie de timp că să lege o relație puternică. Ei au un anume spirit de independență și nu doresc să între în relații care iar putea îngrădi. Probabil că exprimarea diferită a sentimentelor face că bar-bâții să pară mai duri, mai puțin manierați sau chiar mai lipsiți de interes.


 13. Mai adaptabili
Spre deosebire de femei, care se leagă mai mult de loc, de mobilă, de covoare, de flori etc., bărbații sunt mai independenți. Această îi face să fie mai entuziaști când este vorba de schimbarea apartamentului, a mașinii, a locuinței, etc. Știind această, adevăratul bărbat va comunică cu soția, o va consultă și îi va oferi timpul necesar pentru a se obișnui cu ideea schimbării și a fi gata pentru ea. Dragii mei, este deosebit de important că bărbații și femeile să rețină că reprezentanții celor două sexe, inclusiv cei din casa lor, sunt ființe diferite. Da, suntem ființe egale, dar nu la fel. Cei care neglijează diferențele au avut, au și vor avea mari probleme. Diferențele sunt reale și vizibile încă din fâsă și vor rămâne așa toată viața, deoarece așa am fost creați.

Datorită creației, bărbații sunt diferiți de femei în felul în care vorbesc, în felul în care fac cumpărături, în felul în care gândesc, în felul în care se excită, în felul în care cheltuiesc banii, în felul în care apreciază lucrurile, etc. Ei sunt diferiți în citirea materialelor, în vizionarea filmelor, în petrecerea timpului liber, în dorințe și în valorile care le aduc împlinire. Prin urmare, nu va lăsați înșelați de duhul vremii care vrea să ne învețe că suntem la fel. Dimpotrivă, acceptați diferențele, apreciați-le și folosiți-le pentru binele familiei voastre și pentru gloria lui Dumnezeu.

Editat de anyhoo la 16.12.2012, 13:57
 
http://feraru.eu/777
anyhoo
Câteva diferențele majore dintre femei și bărbați

  1. Părerea agreată, în general, este că diferența dintre femei și bărbați este enormă. Uneori păr două specii total diferite.
  2. Diferențele cele mai comune sunt sesizabile în viața cotidiană, în special dacă discutăm despre aspectul psihologic.
  3. O femeie nu are obiceiul bărbatului de a se scărpina în cap atunci când se gândește să răspundă la o întrebare confuză. Femeile nu lasă să se vadă că sunt puse în dificultate. Și mai mult, nu-și vor strica coafură cu un astfel de gest.
  4. Femeile nu vor înțelege de ce jucătorii de fotbal stau în linie, cu mâinile încrucișate atunci când se execută o lovitură de pedeapsă. La fel cum nu vor înțelege tremurul bărbaților atunci când, un oarecare dintr-un film, este lovit în zona cea mai sensibilă. Și nu ne gândim la Călcâiul lui Ahile ! clown
  5. Când o femeie cască, ea are tendința să își acopere gura cu toată palmă, nu cu un singur deget, așa cum procedează deseori bărbatul.
  6. După ce face baie, o femeie are obiceiul să-și înfășoare prosopul în cap, asemenea unui turban. Asta pentru cel puțin un minut. Nu se cunoaște originea acestei deprinderi orientale.
  7. Femeile poartă cu dezinvoltură lenjeria intimă care pentru majoritatea bărbaților este cel puțin incomodă. Nu, ele sunt fericite să poarte acest instrument de tortură denumit bikini.
  8. O femeie se simte ciudat dacă nu poartă ceva în mâini. De aceea au mereu o borsetă sau o geantă. De dimensiuni variabile.
  9. Când o femeie se îmbracă, ea începe mereu cu bluza. După aceea se gândește la ce pantaloni sau fustă va purta. Bărbatul procedează tocmai invers. Primul obiect vestimentar este pantalonul.
  10. La final, să nu uităm de încă un aspect important. După ce fac dragoste, femeile au chef de vorbă și sărutări lungi. Bărbații au chef să doarmă.

Și atât! angry
Editat de anyhoo la 16.12.2012, 14:02
 
http://feraru.eu/777
Salt la forumul:
Cele mai noi discuţii active în forum
  Discuţie Vizualizări Răspunsuri Ultima postare
Filme online gratis
Rcomandari filme online
20258 1 AkshayKumar
14.11.2016, 10:29
Alabama DMV driving test
Utile
23965 0 anyhoo
18.08.2016, 08:49
15 lucruri la care SUA stau...
Noutati de ultima ora despre domenii diverse
4900 0 anyhoo
05.03.2016, 13:07
Conectare
Utilizator

Parolă



Încă nu eşti membru?
Înregistrează-te

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă
Căutare
Caută în tot site-ul:
Bun venit anyhoo!
Utilizatori conectaţi
Vizitatori conectaţi: 1
Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 204
Cel mai nou membru: kakakaoo
Shoutbox
You must login to post a message.

09.02.2012, 14:56
La școală în anul 2030, ora de gramatică: - Și, copii, amintiți-vă legea de bază a punctuației: după semnul kiss nu se pune virgulă!

15.01.2012, 05:01
"God grant us the serenity to accept the things we cannot change, courage to change the things we can, and wisdom to know the difference."

12.07.2010, 14:38

05.07.2010, 21:11
blog anyhoo

Sorry: We are unable to display this feed at this time

RSS Feeds