25 Aprilie 2024, 15:11:01
Navigare
Latest Jokes
Total Jokes -=[694]=-
Mohamed la Berlin
Plimbări la aer
Corida cu bucluc
Supărarea, bate-o Doamne!
Ghid de spovedanie
Diferenta la STOP
Topul celor mai bune bancuri despre Caracal
Expresii romanesti pe întelesul străinilor
JURNALUL UNUI ROMÂN NORMAL
Parcare ieftină
Discuţi pe forum
Cele mai noi discuţii
Horoscopul vesel - hor...
Horoscopul saptamanii:...
Horoscopul vesel - hor...
Filme online gratis
Alabama DMV driving test
Cele mai active discuţii
Încă nu există discuţii în forum.
Cele mai noi articole
LEGILE LUI MURPHY - ...
Cum sa selectezi tot...
Like or dislike this...
Știrea lungă, sărăci...
Despre Banane
Poză aleatoare
webshop anyhoo
 
Share on Tumblr
Vezi discuţia
Portal anyhoo » Sanatate, Familie » Sanatate
 Printează discuţia
berea nu îngrașă. 10 efecte benefice pe care le are asupra organismului
oret20

S-a dovedit științific: berea nu îngrașă. 10 efecte benefice pe care le are asupra organismului

de Mădălina CHIȚU

Efectele benefice pe care berea le are asupra organismului au fost dovedite științific

storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/1/186/15786/8584612/1/bere.jpg



Efectele benefice pe care berea le are asupra organismului au fost dovedite științific. "Este o băutură diuretică, care nu îngrașă, pentru că, spre deosebire de celelalte băuturi alcoolice, are un conținut caloric scăzut. În plus, reduce stresul acumulat peste zi și asigură o mai bună odihnă în timpul nopții", susține dr. Alin Popescu, medic primar medicină sportivă, consultant în probleme de nutriție. Gândul vă prezintă 10 motive pentru a include berea în dieta zilnică.

  1. Nu îngrașă. Cu un conținut caloric mult mai mic decât al altor băuturi alcoolice ( 43 kilocalorii la 100 mililitri în cazul celei cu alcool și doar 17 kilocalorii la 100 mililitri în cazul celei fără alcool), berea este acuzată pe nedrept de creșterea în greutate. Cercetătorii spanioli de la Consiliul Superior de Cercetări Științifice din Madrid susțin că berea, cu sau fără alcool, nu îngrașă și nici nu provoacă modificări în masa corporală, precum apariția burții.
  2. Rehidratează organismul după efort fizic. Oamenii de știință de la Facultatea de Medicina a Universității din Granada și cei din cadrul Consiliului Superior de Cercetări Științifice din Madrid au constatat că un consum responsabil de bere, cu și fără alcool, este o modalitate de a ne rehidrata după efort fizic. "Berea aduce substraturi metabolice care înlocuiesc pierderile ocazionate de exercițiile fizice cum sunt amidonul, diverse minerale, vitaminele din grupa B și antioxidanți. Incluzand în compozitia sa 93% apa, berea se caracterizează prin efectul răcoritor și puterea de reducere a senzației de sete. Este o băutură rehidratantă ideală, dacă este băută responsabil", completează dr. Popescu.
  3. Reduce riscul formării pietrelor la rinichi. Berea are un conținut redus de calciu și este bogată în magneziu, ceea ce ajută la protejarea împotriva formării pietrelor la bilă și la rinichi, datorită efectului diuretic și conținutului mare de apă. Alte studii au arătat că anumite substanțe din hamei ar putea încetini pierderea calciului din oase, prevenind formarea de pietre. Acesta ar putea fi unul dintre motivele pentru care a fost recomandat consumul unui pahar de bere pe zi pentru reducerea riscului de formare a pietrelor la rinichi.
  4. Reduce riscul de apariție a bolii Parkinson, boală neurodegenerativă care afectează persoanele trecute de 50 de ani. Studiile de specialitate au arătat că berea băută în cantități moderate previne apariția acestei boli.
  5. Crește nivelul colesterolului "bun" (colesterol HDL). Deși un sondaj a arătat că suntem tentați să preferem vinul în detrimentul berii pentru că scade nivelul de colesterol " rău", analizele de laborator au arătat că berea este mult mai bună pentru creșterea colesterolului HDL. În plus, studiile de specialitate au arătat că această băutură subțiază sângele, scade riscul de infarct și atac cerebral.
  6. Asigură protecție împotriva bacteriei Helicobacter pylori. Unele cercetări au demonstrat că persoanele care includ în dietă bere beneficiază de un grad de protecție împotriva bacteriei Helicobacter pylori, cunoscută ca fiind cauza majorității ulcerelor de stomac și un posibil factor de risc pentru cancerul de stomac. Consumul de bere facilitează eradicarea acestui organism datorită unui efect antibacterian.
  7. Este bogată în antioxidanți. Berea conține antioxidanți naturali, proveniți din malț și hamei. Analizele de laborator au arătat că numărul antioxidanților din sânge crește ca urmare a consumului de bere.
  8. Are un conținut ridicat de siliciu. Acest mineral este important pentru sănătatea oaselor, îmbunătățind chiar densitatea minerală a oaselor la femeile care primesc suplimente de siliciu prin dietă. În plus, siliciul din bere ar putea contribui la reducerea riscului bolii Alzheimer.
  9. Conține vitamina B12. Persoanele care urmează un regim vegetarian se pot confrunta cu un deficit de vitamina B12, deoarece aceasta este asimilată de organism din preparatele de origine animală. Vitamina B12 are un rol decisiv în buna funcționare a sistemului nervos, fiind supranumită vitamina bunei dispoziții. Preparată din cereale, berea este o sursă bună de vitamine esențiale vieții, cercetări recente demonstrând o absorbție ridicată de vitamine de tip B la introducerea în dietă a consumului responsabil de bere.
  10. ●Este o sursă de fibre. Două pahare de bere conțin în medie 10% din doza zilnică recomandată de fibre solubile, unele beri putând furniza până la 30%.


"Foarte important de menționat este faptul că efectelele benefice asupra organismului se produc doar în cazul unui consum de bere responsabil, ceea ce echivalează cu o sticlă de bere în cazul femeilor și nu mai mult de două sticle în cazul bărbaților", conchide dr. Popescu.

http://www.gandul.info/magazin/s-a-dovedit-stiintific-berea-nu-ingrasa-10-efecte-benefice-pe-care-le-are-asupra-organismului-8584612
Editat de anyhoo la 06.11.2011, 23:04
 
Salt la forumul:
Cele mai noi discuţii active în forum
  Discuţie Vizualizări Răspunsuri Ultima postare
Filme online gratis
Rcomandari filme online
20251 1 AkshayKumar
14.11.2016, 10:29
Alabama DMV driving test
Utile
23957 0 anyhoo
18.08.2016, 08:49
15 lucruri la care SUA stau...
Noutati de ultima ora despre domenii diverse
4897 0 anyhoo
05.03.2016, 13:07
Conectare
Utilizator

Parolă



Încă nu eşti membru?
Înregistrează-te

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă
Căutare
Caută în tot site-ul:
Bun venit anyhoo!
Utilizatori conectaţi
Vizitatori conectaţi: 1
Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 204
Cel mai nou membru: kakakaoo
Shoutbox
You must login to post a message.

09.02.2012, 14:56
La școală în anul 2030, ora de gramatică: - Și, copii, amintiți-vă legea de bază a punctuației: după semnul kiss nu se pune virgulă!

15.01.2012, 05:01
"God grant us the serenity to accept the things we cannot change, courage to change the things we can, and wisdom to know the difference."

12.07.2010, 14:38

05.07.2010, 21:11
blog anyhoo

Sorry: We are unable to display this feed at this time

RSS Feeds