Stareta Hildegarda si berea
De multă vreme sunt, însă, cunoscute și virtuțile berii băută, desigur, cu măsura, berea este deopotrivă, un aliment și un medicament.
Înca din secolul al XII-lea, stareța unei mănăstiri din Germania (!) recomandă să se bea bere. De fapt, stareța Hildegarda i-a închinat acestei băuturi un întreg tratat medical.
Mai apoi, în secolul al XVIII-lea, un învatat din Cracovia Simon Syrenski scria despre bere ca este placută la gust, potolește setea, face sânge bun; pielea devine sănătoasă și fața capătă o culoare plăcută, daca se bea bere. Mai mult, autorul din Cracovia lauda berea, care ne fereste si ne scapă de pietre la rinichi, iar femeilor care alăptează le da lapte pentru a-și hrăni sugarii.
La drept vorbind, nici Hildegarda, nici Simon din Cracovia nu au descoperit America: virtuțile și berea, ca atare, erau cunoscute încă în anticul Sumer!
Alte virtuți terapeutice
Berea este cu adevărat un remediu: in litiaza renala se recomanda, pe lângă ceaiurile diuretice, si berea. Dar berea este recomandata si ca… loțiune pentru îngrijirea pielii! In secolul al XVI-lea, medicul german Johann Kasimir Sangfus recomanda femeilor sa-si maseze in mod regulat fata, gitul, pieptul si miinile cu spuma de bere, pentru a avea o piele fina ca de bebelus.
De asemenea, berea este recomandată și în îngrijirea părului întărește firul de păr și coafura rezista mai bine.
Ce conține berea
Compozitia berii este complexa. În primul rând, este o băutură cu un conținut mare de minerale 1-2 mg/litru, ceea ce este comparabil cu cele mai bogate ape minerale! In al doilea rind, in bere gasim vitamina B1 (tiamina), B2 (riboflavina), PP (niacina). Iata de ce berea a fost scoasa de cercetatorii germani din categoria băuturilor alcoolice si inclusa intre alimente.
Pe linga vitamine si minerale, berea are un continut bogat in acizi organici, care regleaza echilibrul acizi-baze din organism. De fapt, daca se elimina componenta gazoasa din bere, proprietatile acesteia o apropie de kefir sau humis (lapte de iapa fermentat băutura-minune din deserturile asiatice).
In plus, berea favorizează acumularea de vitamina C la nivelul rinichilor, ficatului si splinei, contribuind la fortificarea organismului (daca bem cel mult o jumătate pahar de bere, adică doar câteva înghițituri).
Concluzii
Berea baută în cantități moderate (maximum 100 ml pe zi) elimină pericolul formării de edeme și depunerea de albumine la gravide, datorita virtutilor sale diuretice. De asemenea, favorizeaza lactatia la femeile care alăptează atât cantitativ, cât și calitativ.
Specialiștii susțin, totodată, și că berea favorizează digestia, crește pofta de mâncare, normalizează ritmul cardiac și tensiunea arterială, și chiar previne spasmele. Cei care, însă, suferă de hipertensiune trebuie sa se limiteze la berea fără alcool.
Iar cei ce au exagerat cu băutură și sunt mahmuri a doua zi, vor bea un leac infailibil: putina sare dizolvata intr-un pahar de bere. După ce ies gazele din băutură, se înghite mixtura, și mahmureala dispare miraculos! Interesant și aproape... apetisant!
Cu o istorie de câteva mii de ani, iată, berea ne poate fi, într-adevăr, prieten ori dușman...
Editat de anyhoo la 01.09.2011, 13:06
Super Administrator
Postări: 144
Înscris: 11.06.11
De multă vreme sunt, însă, cunoscute și virtuțile berii băută, desigur, cu măsura, berea este deopotrivă, un aliment și un medicament.
Înca din secolul al XII-lea, stareța unei mănăstiri din Germania (!) recomandă să se bea bere. De fapt, stareța Hildegarda i-a închinat acestei băuturi un întreg tratat medical.
Mai apoi, în secolul al XVIII-lea, un învatat din Cracovia Simon Syrenski scria despre bere ca este placută la gust, potolește setea, face sânge bun; pielea devine sănătoasă și fața capătă o culoare plăcută, daca se bea bere. Mai mult, autorul din Cracovia lauda berea, care ne fereste si ne scapă de pietre la rinichi, iar femeilor care alăptează le da lapte pentru a-și hrăni sugarii.
La drept vorbind, nici Hildegarda, nici Simon din Cracovia nu au descoperit America: virtuțile și berea, ca atare, erau cunoscute încă în anticul Sumer!
Alte virtuți terapeutice
Berea este cu adevărat un remediu: in litiaza renala se recomanda, pe lângă ceaiurile diuretice, si berea. Dar berea este recomandata si ca… loțiune pentru îngrijirea pielii! In secolul al XVI-lea, medicul german Johann Kasimir Sangfus recomanda femeilor sa-si maseze in mod regulat fata, gitul, pieptul si miinile cu spuma de bere, pentru a avea o piele fina ca de bebelus.
De asemenea, berea este recomandată și în îngrijirea părului întărește firul de păr și coafura rezista mai bine.
Ce conține berea
Compozitia berii este complexa. În primul rând, este o băutură cu un conținut mare de minerale 1-2 mg/litru, ceea ce este comparabil cu cele mai bogate ape minerale! In al doilea rind, in bere gasim vitamina B1 (tiamina), B2 (riboflavina), PP (niacina). Iata de ce berea a fost scoasa de cercetatorii germani din categoria băuturilor alcoolice si inclusa intre alimente.
Pe linga vitamine si minerale, berea are un continut bogat in acizi organici, care regleaza echilibrul acizi-baze din organism. De fapt, daca se elimina componenta gazoasa din bere, proprietatile acesteia o apropie de kefir sau humis (lapte de iapa fermentat băutura-minune din deserturile asiatice).
In plus, berea favorizează acumularea de vitamina C la nivelul rinichilor, ficatului si splinei, contribuind la fortificarea organismului (daca bem cel mult o jumătate pahar de bere, adică doar câteva înghițituri).
Concluzii
Berea baută în cantități moderate (maximum 100 ml pe zi) elimină pericolul formării de edeme și depunerea de albumine la gravide, datorita virtutilor sale diuretice. De asemenea, favorizeaza lactatia la femeile care alăptează atât cantitativ, cât și calitativ.
Specialiștii susțin, totodată, și că berea favorizează digestia, crește pofta de mâncare, normalizează ritmul cardiac și tensiunea arterială, și chiar previne spasmele. Cei care, însă, suferă de hipertensiune trebuie sa se limiteze la berea fără alcool.
Iar cei ce au exagerat cu băutură și sunt mahmuri a doua zi, vor bea un leac infailibil: putina sare dizolvata intr-un pahar de bere. După ce ies gazele din băutură, se înghite mixtura, și mahmureala dispare miraculos! Interesant și aproape... apetisant!
Cu o istorie de câteva mii de ani, iată, berea ne poate fi, într-adevăr, prieten ori dușman...
Editat de anyhoo la 01.09.2011, 13:06
Rcomandari filme online
14.11.2016, 10:29
Utile
18.08.2016, 08:49
Noutati de ultima ora despre domenii diverse
05.03.2016, 13:07